Bosjökloster 2010

lördag, 4 september 2010
Av: Jonas

Så lägger vi ytterligare ett års Bosjöklostermässa till handlingarna. Visst är det mycket som upprepar sig för den trogna besökaren men det finns ändå alltid några guldkorn att hitta för den som tar sig runt hela mässområdet. Eftersom jag stod större delen av tiden i Jägareförbundets monter så begränsades mina möjligheter att ta del av allt som erbjöds, men en snabb runda som avslutades på skyttegatan hann jag med. Visst är det fantastiskt att se alla dessa människor som delar samma intressen. Man upphör aldrig att förvånas när man gått 50m och hälsat på minst 10 personer som man känner. Alla verkar vara
på plats. Nåväl efter att ha handlat lite brända mandlar och kikat som hastigast på årets produktnyheter i de montrar jag råkade passera så slutade jag på skyttegatan.

Lars Bengtsson förklarar hur skytte går till i teorin

Jag hälsade på kollegorna på de skyttestationer som Jägareförbundet anordnade. En station med roligare jaktskytte och en vi kallar gångskytte. Jag måste erkänna att jag tänkte, ”jo jo en lerduvekastare i en gräsbacke hur roligt kan det bli på en skala?”. Men efter att ha provskjutit en runda måste jag erkänna att det var riktigt roligt. Små förflyttningar i höjd och sidled gjorde att variationen på duvorna blev stor. Skyttet var inte på topp men jag lät mig inte nedslås utan traskade vidare till gångskyttet. Jag provade en runda och nu började skyttet lossna och jag tänkte, jajjemensan nu ska ”gubbarna” få se. Helt fräckt utmanade jag nestor Lars Bengtsson och tänkte nu ska vi se vad de här veteranerna går för. Först efter att ha hört Lars berätta att, jodå Perazzi hade han ju också hemma och sköt ekorrar med, så valde vi ut vapen som vi trodde skulle passa.

Uno Strand visar hur det ska gå till praktiken

Det visade ju sig att det finns en anledning till att man ska träna lite skytte då och då. Det var ingen vidare god idé att utmana rutinerade jägare och skyttar med årets två enda serier i kroppen. Lars visade var skåpet skulle stå och vice ordförande Uno Strand visade upp lite vackert skytte medan jag fick chansen att knäppa några bilder. Jag bjuder er därför på några bilder i galleriet nedan från min lilla utflykt till skyttegatan och får väl kanske inse att jag nog behöver en sväng eller två till skjutbanan innan jag ger mig ut på höstens jakter. Passa på du också och besök våra skjutbanor. Vem vet när du träffar på en av våra veteraner som behöver få sig en utmaning.

På återseende nästa år och då hoppas jag att ni alla besöker stationerna på skyttegatan. Varför inte dra med hela jaktlaget och ha en liten femkamp? Jag tror att man kan roa sig en hel jaktsäsong med titeln ”Bosjöklosters skyttekung”.

/Jonas Paulsson