Förbjudet att jaga klövvilt med hund i Skåne

onsdag, 29 december 2010
Av: Uno

Från och med den 28 december 2010 är det förbjudet att jaga klövvilt med hund i Skåne län. Bakgrunden till beslutet är den långvariga stränga kylan och stora snödjupet som gör att klövviltet inte klarar av att utsättas för den extra påfrestning som jakt med hund medför.

Länsstyrelsens beslut, som stöds av jaktförordningen, gäller till och med den 31 januari 2011. Samma förbud mot hundjakt har också fattats i Kalmar och Kronobergs län.Kontaktperson: Nils Carlsson, tfn 0768-013011 t.o.m. 29 dec, därefter David Börjesson, tfn 0768-401554.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.