Hundförbudet gäller inte längre, men viltet har det forfarande besvärligt!

onsdag, 22 december 2010
Av: Uno

Hundförbudet gäller inte längre, men….

Glöm inte bort att vi som hundägare, jägare eller jaktledare, beroende av var vi jagar och med vilken typ av hund vi använder, har ett extra ansvar med anledning av den rådande snösituationen i stora delar av länet.

I Jaktförordningen § 18 står bl.a. ” Jakt eller jaktträning med hund skall bedrivas på ett sådant sätt att viltet med hänsyn till hundens egenskaper eller snö-, is- och temperaturförhållande inte utsätts för onödiga påfrestningar.”

Vi ska även vara medvetna om att vi i dagsläget inte har en aning om hur den fortsatta vintern kommer att bli. Om vi nu tänker jaga måste vi därför ta hänsyn till situationen och i vissa delar av länet praktisera andra jaktformer än hundjakt.

Läs gärna mer om stödutfodring m.m. på http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Startsida/Nyheter/2010/11/Jagarnas-arbete-ska-radda-radjuren-1.15347/

Viltet behöver din hjälp – här.

Beslut om hundförbud vid klövviltjakt i Skåne

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.