Jägareförbundet har utsett ny generalsekreterare – Bo Sköld

torsdag, 11 augusti 2011
Av: Uno

Bo Sköld har utsetts till ny generalsekreterare på Svenska Jägareförbundet från den 1 januari 2012. Han slutar på Friluftsfrämjandet vid årsskiftet där han varit generalsekreterare sedan 2006.

Bo Sköld betonar folkrörelsernas roll i Sverige:

– Det är dubbelt så vanligt att vi deltar i friluftsaktiviteter arrangerade av ideella organisationer än privata. Och med tanke på att allt färre går ut i skog och mark – barnens skogsbesök har halverats under 2000-talet – så är folkrörelsernas roll allt viktigare i framtiden för att fler ska få uppleva hur berikande det är att vara ute i naturen, tillägger Bo Sköld som ser fram emot sitt nya jobb.

– Bo har varit en stor tillgång för Friluftsfrämjandet som under hans ledarskap genomgått en stor organisatorisk och verksamhetsmässig förändring mot ett ”nytt Friluftsfrämjande” redo att möta marknadens allt hårdare konkurrens inom friluftslivet. Utvecklingen fortsätter mot Friluftsfrämjandets vision ”världens bästa friluftsupplevelser, guidade av Sveriges mest eftertraktade ideella ledare” och framgent med ett tydligare fokus på marknad, försäljning och kommunikation, säger Friluftsfrämjandets ordförande Johan Hernmarck.

– Vi på Svenska Jägareförbundet är glada att Bo Sköld valt att börja arbeta som generalsekreterare för Jägareförbundet. Bo är välmeriterad, jägare och hans tidigare erfarenhet som generalsekreterare för Friluftsfrämjandet gör honom väl insatt i hur en folkrörelse fungerar. Jakten och viltförvaltningen står inför många viktiga frågor under den närmaste tiden framöver och jag är övertygad om att Bo är rätt person att leda oss i dessa utmaningar, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torsten Mörner.

För mer information kontakta

Johan.hernmarck@friluftsframjandet.se 070 – 520 60 60

Torsten.morner@jagareforbundet.se 070 – 567 93 52

Svenska Jägareförbundet är en folkrörelse med cirka 190 000medlemmar. Förbundet bildades 1830 i syfte att rädda viltstammarna samt att främja en långsiktigt hållbar jakt. Svenska Jägareförbundet har även ett allmänt uppdrag av regeringen att leda den praktiska jakten och viltvården i Sverige.

 

Friluftsfrämjandet har guidat människor till stora och små äventyr i över 100 år. Friluftsfrämjandet är en riksomfattande ideell organisation med närmare 90 000 medlemmar, 6 regioner, 350 lokalavdelningar och över 200 I Ur och Skur förskolor och skolor. Årligen arrangerar våra 8 000 ledare tusentals friluftsaktiviteter för alla åldrar och friluftsintressen från Kiruna i norr till Malmö i söder. Friluftsfrämjandets utomhuspedagogiska barnverksamhet finns spridd i ett tiotal länder som till exempel Japan och Finland.

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.