Nytt försök med utbildningsjakt i Vånga

måndag, 6 februari 2012

Den i lördags (4 februari) inplanerade utbildningsjakten fick ställas in på grund av den stränga kylan.

Vi gör ett nytt försök kommande lördag 11 februari med samma premisser som för förra jakten

läs mer nedan:

Utbildningsjakt – drevjakt räv och hare Vånga

Välkommen

Lördagen den 11 februari 2012 kl 0800 till Vånga (ca 17,5 km NO Kristianstad, N Ivösjön). Samling vid kiosken DIN-X macken.

Krav som måste vara uppfyllda:

• Du måste kunna visa upp giltigt statligt jaktkort

• Du måste vara jägarförsäkrad (medlem i Svenska Jägareförbundet)

• Du måste ha betalt deltagaravgiften (400 kr, ungdom < 25 år 200 kr) före dagens jakt till Jägareförbundet Skåne bankgiro: 952-8357. Ange ”Jakt Vånga + ditt namn”.

• Du måste använda eget jaktvapen – hagelgevär – kaliber 12, 16 eller 20

• I annat fall sker jakten som uppsiktsjakt. Föranmäl vid behov av uppsiktsjägare.

Uppläggning och detaljer rörande jakten kommer att gås igenom av jaktledaren.

Deltagarna hjälper till med alla förekommande göromål som är knutna till jakttillfället.

Utrustning:

• Lämplig klädsel för årstiden

• Hagelvapen (vid uppsiktsjakt lånas vapen av handledaren)

• Kikare, kniv, kompass och rött hattband (motsv)

• Ryggsäck med stol alt jaktstol

• Matsäck

• Det kommer att finnas möjlighet att grilla egen medhavd korv

Har du frågor eller vill ha närmare information kontakta då.

Lars Bengtsson

044-35 01 33, 070-304 54 74