Nytt deltagarrekord vid kul kaliber 22 skytte på Sövdeborg i helgen

söndag, 3 juni 2012
Av: Uno

Succen fortsätter! Jaktfältskjutningen med kaliber 22 som i helgen genomfördes  på Sövdeborgs jaktskyttebana blev liksom föregångarna i Fjälkinge, Hyllstofta och Gyllebo mycket uppskattad. Referat med bildgalleri nedan.

Resultatlista från Sövdeborg enligt bifogad fil.

Resultatlista 2012-06-03 – Sövdeborg JSK

Lyckat med kul kulskytte!

Helgens vinnare i jägarklass vid Jaktfältskjutning på Sövdeborgs Jaktskytteklubb Bengt Hansson kommenterade tävlingen: – Kul kulskytte! En varierad stig med några nya och några gamla mål som gav stigen en bra karaktär. Lagom svårt, avslutade den lycklige vinnaren.

Nytt deltagarrekord!

89 personer sköt på de 8 olika målen i terrängen runt Jaktskytteklubben. Vårens tidigare rekord från skjutningen i Gyllebo slogs med 14 deltagare! Det är fantastiskt roligt att vår gemensamma satsning på Jaktfältskjutningar med 22:a fortsätter att slå väl ut bland de skånska jägarna säger Lars Bengtsson, allas vår nestor i konsten att arrangera jaktfältskjutningar.

För andra året i rad var Sövdeborgs Jaktskytteklubb med och arrangerade en av vårens Jaktfältskjutningar. Säsongen började med tävling i grushålan vid jaktskyttebanan i Fjälkinge och fortsatte med tävling på i huvudsak vippmål i skogarna runt Hyllstofta. Tredje tävlingen arrangerades i Gyllebo och den femte och säsongens sista arrangeras på Spillepengen i Malmö. Under hela säsongen har antalet deltagare ökat och vi ser framemot en bra uppslutning på Spillepengen, säger tävlingsledaren Göran Öhrström.

Luftgevärstavla på frihand Fyra stationer med två mål på varje skulle beskjutas med vardera fyra skott. Avstånd, skjutställning och målets färg och form varierade. På 14 meter var luftgevärstavlan placerad. På frihand besköts tavlan med 4 skott och poängen räknades med 5, 3 och 1. Längsta skotthåll var det till råbocken, 50 m, som jägarna skulle beskjuta stående med stöd i form av en stängselstolpe. Högst poäng gav träffar i djurets centrala träffområde (hjärta- lungområdet). 31 meter var det till morkullan. Morkullan besköts från ställningen sittande med stöd. Vinnaren i jägarklass Bengt Hansson sköt ihop 172 poäng. Följt av tvåan Carl Eklund med 166 poäng. Jägarna kunde skjuta ihop maximalt 176 poäng.

Fyra duktiga juniorer deltog aktivt i tävlingen och både Hansson och Eklund får se upp! Vinnande junior sköt 156 poäng av 176 möjliga. Vinnaren heter Harley Avramidis och tävlingens tvåa på 152 poäng heter Jesper Persson.

Tolv av Jaktfältskjutningens funktionärer gick stigen utom tävlan och nämnas kan att även i år var en av klubbens duktiga trapskyttar framme och knep åt sig ”segern”! Peter Johansson vann på 166 poäng och tvåa blev Fredrik Jönsson med 159 poäng.

Tävlingsledare Leif Andersson summerade dagens skjutning med ett stort glatt leende över många deltagare och bra skytte. Han låter hälsa att han redan nu börjat fundera på nästa års Jaktfältskjutning med 22:a!

Vid prisutdelningen hälsade Göran Öhrström alla välkomna till säsongens sista Jaktfältskjutning med klass 1 på Spillepengen i Malmö söndagen den 17 juni 2012 (anmälan 08:00-11:00). Det är även sista chansen att få en lott med chans att vinna en Sako Quad från Sako Sweden AB.

Fredrik Jönsson

Bildgalleri:

Foto: Fredrik Jönsson

 

Nerladdningsbara filer

Resultatlista 2012-06-03 - Sövdeborg JSK
Rubrik: Resultatlista 2012-06-03 - Sövdeborg JSK (0 click)
Rubrik:
Filename: resultatlista-2012-06-03-sovdeborg-jsk.pdf
Size:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.