Jaktfältskjutning på Sövdeborg JSK genomförd i byiga vindar.

fredag, 7 juni 2013
Av: Uno

Den fjärde av årets sex jaktfältskjutningar gick av stapeln på Sövdeborgs Jaktskytteklubb första söndagen i juni. Inte mindre än 87 deltagare i klasserna junior, dam, veteran och jägarklass trotsade de byiga vindarna.

Årets skjutning på Sövdeborg var upplagd ungefär som tidigare dvs 8 mål fördelade på 4 skjutplatser och om totalt 32 skott. De första målen var mård och gås och stödet var två halmbalar. På andra stationen var det skytte på frihand mot såväl 10-ringad tavla som luftgevärstavla. Den 10-ringade tavlan utgjorde skiljemål. Skjutningens tredje station innehöll skytte mot räv och grävling. Ett klassiskt stöd nyttjades – en stängselstolpe. På den avslutande stationen besköts kanin och morkulla av skyttarna sittande i jakttorn.

Vinnaren i jägarklass var Per-Ola Williamsson med 166 poäng av de 176 möjliga. Veteranklassen vanns av Göran Öhrström på 148 poäng. Birgitta Rasmusson vann damklassen med 136 poäng och i juniorklassen gick Jesper Persson segrande fram med 167 poäng.

Insatsskjutning

104 serier skötts på det löpande vildsvinet. Vinnaren vann med 39 av 40 möjliga poäng.

Nästa jaktfältskjutning äger rum den 16 juni på Spillepengen och säsongen avslutas på Osby Jaktskytteklubb den 30 juni. Båda dessa skjutningar är med klass 1 vapen (Spillepengen även med klass 2 och 3).

Bildgalleri:

Resultatlista 2013-06-02

 

Text och foto: Fredrik Jönsson

 

Nerladdningsbara filer

Resultatlista 2013-06-02
Rubrik: Resultatlista 2013-06-02 (0 click)
Rubrik:
Filename: resultatlista-2013-06-02.pdf
Size: 52 KB

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.