Förtvivlan vändes till glädje på Vitemölle

måndag, 11 november 2013
Av: Uno

Det såg dystert ut vid måndagens utbildningsjakt på Vitemölle. Det var nästan vilttomt i den vanligtvis säkra första såten utmed Klammerbäckens dalgång. Tomt också i den andra såten och därför något dystra miner i fikapausen. Någonstans måste ju djuren vara gick snacket under pausen. Helt riktigt för det tog inte många sekunder efter det att drevkedjan satt igång tills det ljöd hundskall i skogen. Rådjur framåt ropades i radion och strax därefter två snabba skott och en lycklig tjej i radion. Jag har skjutit på en bock och den ligger. Ytterligare ett par drev med djur som gick bakåt och som vinklade ut en bit ifrån de utställda bakskyttarna, inte på det vanliga stället utan en bit därifrån, utom skotthåll. Två snabba skott, följt av ytterligare två från annan skytt. En bock till påskjuten, träffad men ligger inte kvar så att jag kan se den, rapporterade den sista skytten. Dessbättre visade det sig att även denna bock träffats av dödande skott. Den påträffades inom 50 meter från skottplatsen. Dagen blev alltså trots den tröga starten lyckosam. Läs Kristinas och Mats reflektioner efter dagen: Efter ett antal dagar med ihållande regn hade vi som skulle jaga i Vitemölle denna dag tur och fick ett antal sköna timmar i den vackra naturen. De första två såterna var ganska innehållslösa förutom en hare som sköts. Sista såten blev desto intressantare……..Ganska snabbt tog hundarna upp ett drev men släppte efter en stund. Dock hade jag Diana med mig denna dag och rådjuret sprang rätt mot mig. Jag sköt och bocken föll. Det visade sig vara en fin stor bock med sex taggar. En nöjd och glad skytt tackar för en trevlig jakt och för att ni arrangerade dagen. Kristina Lindau

Mats mail:

Hej ! 

Tack hela jaktledningen för en trevlig jaktdag med en riktigt bra avslutning, i det natursköna Vitemölle strövområde !

Även om man har jagat i flera år så är det alltid trevligt att komma på dessa jakttillfällen där det jagas rådjur med hagel som man gjorde förr, innan vildsvinens inträde i faunan.

God social gemenskap och trevliga naturupplevelser, precis så som jakt skall vara !

Om man sen får avsluta med att skjuta en bock så är jaktupplevelsen fulländad.

Tack än en gång ! Med vänlig hälsning Mats

Bilder: Kristina Lindau och Anders Mattsson

5 Comments to Förtvivlan vändes till glädje på Vitemölle

Trackbacks

  1. Per-Åke Hellström
  2. Juliana Stiernblad
  3. Lena Nyman
  4. Louise Gårdefalk
  5. Linda Björk

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.