Hundarna hade besvär med spårningen när ”Årets ekipage” genomfördes i Blekinge

torsdag, 5 juni 2014

Jägareförbundet Skåne och Blekinge turas om att svara för genomförandet av  tävlingen ”Årets eftersöksekipage”. I år genomfördes tävlingen i Blekinge. Det var torrt i markerna och hundarna hade över lag svårt i spårmomentet.

Eva Lilja en av tävlingsledarna har följande kommentar om tävlingen:

Tävlingen gick bra och jag tror att deltagarna var nöjda med upplägget. Jag hade tänkt mig att några fler skulle nå spårslut, men tyvärr blev det inte så.
Spåret var lite drygt 600m och lagt kvällen innan med 1dl blod + 4dl vatten och släpspår av klöv. Spåren var lagda att följa miljön med ett bloduppehåll efter ca 200m och ca 100m efter bloduppehållet var spåret lagt i en cirkel, vilket förvillade en hel del hundar.

mvh
Eva

Kopia av LM Resultat 2014

Nerladdningsbara filer