Ny viltundersökarkurs på gång!

onsdag, 3 september 2014

Jägareförbundet har nöjet att erbjuda viltundersökarkurs!

Kurstillfälle: Söndagen den 21 september 2014, Klockan 09:00 med beräknat avslut klockan 16:00.

Allmänt: Utbildningen är godkänd av Livsmedelsverket och leder till att en första undersökning av ett fällt vilt får göras före leverans till en vilthanteringsanläggning. Undersökningen innebär i normalfallet att färre organ behöver följa med viltet för besiktning på vilthanteringsanläggningen.

Syfte: Att jaktlaget ska ha en resurs som har kunskaper att tillvarata och undersöka vilt på ett situationsanpassat och hygieniskt  sätt.

Mål: Viltundersökaren ska:
• Känna till aktuell lagstiftning
• Kunna genomföra en yttre och inre undersökning
• Upptäcka och reagera på beteende och utseende hos vilt som avviker från det normala.
• Upptäcka och reagera på inre organ som inte är normala
• Kunna dokumentera undersökningen

Avgift: kursavgiften är 850 kr och betalas mot separat faktura. Kostnad för lunch samt för- och eftermiddagsfika tillkommer (betalas kontant).

Kursledare: Mattias Lilja

Kurslokal: M Target Skyttesimulator, Sjöbo

Bindande anmälan senast den 14 september 2014 till Svenska Jägareförbundet, Box 572, 291 25 Kristianstad, eller e-post vo9@jagareforbundet.se,  minst 8 och max 15 deltagare.

Frågor: Fredrik Jönsson, tfn 044-12 93 44.

Välkommen med din anmälan!

3 Comments to Ny viltundersökarkurs på gång!

Trackbacks

1. Anders Niklasson