Supernöjda elever vid jaktskyttekursens avslutning i Ystad

måndag, 30 mars 2015
Av: Uno

Hemsidan hade nyligen ett referat om hagelskytte-entusiasten Bertil Påhlsson.

Tiden går sannerligen fort när man är lycklig! I lördags, 28 mars avslutade  Bertil årets grundutbildning i hagelskytte för jägare på jaktskyttebanan i Fredriksberg.

Stämningen under kursen har varit på topp hela tiden trots stundtals ganska dåligt väder. Avslutningen gynnades dock av bra väder. Arrangemanget förgylldes ytterligare av en magnifik marsipantårta på bordet i jaktstugan. En av tjejerna passade nämligen på att ”fylla jämnt” och hade dagen till ära medfört tårtan.

Bertils grundkurs har haft ett väl genomtänkt upplägg med kursstart i Tomellila med simulatorskytte, följt av tre skolskjutningspass innehållande jägarmässiga skjutsituationer. På examensdagen fick eleverna bevisa att de snappat Bertils budskap vid ett tillämpat Compac-sportingsskytte  där duvorna kom flygande från varierande riktningar – spännande och jättekul !

Hur gick det då för adepterna? Jo, lärarkadern Bertil, Lasse och Johanna kunde nöjda dela ut diplom med bevis på godkänt genomförd kurs till samtliga 33 elever (25 killar och 8 tjejer).

Diplomet berättade att kursen innehållit ”Teori och vapenhantering, psykologi och mental påverkan, viltets krav samt praktiska momentskjutningar”. Vi elever fick ”order” av ex-militären Bertil att rama in och hänga upp diplomet därhemma på väggen och med stolthet visa upp det för barn och barnbarn.

Bildarkiv: 

10 Comments to Supernöjda elever vid jaktskyttekursens avslutning i Ystad

Trackbacks

  1. Jonas Paulsson
  2. Britt Strand
  3. Erica Lindquist
  4. Anette Björgell
  5. Peter Ljung
  6. Martin Hansson
  7. Walter Bondesson
  8. Anders Niklasson
  9. Ulf Ottosson
  10. Per Juhlin

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.