Nu är det dags för ”årets eftersöksekipage”!

söndag, 19 juli 2015
Av: Jonas

I år är det Jägareförbundet Skånes tur att anordna tävlingen ”Årets eftersöksekipage”.

Skåne och Blekinge brukar ju turas om att svara för detta arrangemang, som brukar vara mycket uppskattat av deltagarna. Det brukar ju ställa höga krav på hundar och hundförare, men kan också ses som ett roligt och nyttigt träningstillfälle för tävlingsdeltagarna.

Evenemanget genomförs i  nordöstra Skåne den 1/8.

Samling är kl 09:00 vid Föreningen Furuboda (nedre parkeringen) strax söder om Åhus. Karta.

Utrustning: Klass 1-vapen, kula + 10 skott (övnings eller jakt) EJ SLUG, GPS för egen orientering, vatten, lunch/fika.

Ekipaget skall bestå av en eller två förare och en eller två hundar (dubbelekipage) hela tävlingen igenom. Ekipaget utser en skytt. Hela ekipaget bedöms (uppträdande, vapenhantering, hundhantering mm) under hela dagen.

Anmälan senast den 29/7 till Jonas Paulsson

jonas.paulsson@jagareforbundetskane.se