JAQT träning på Sövdeborgs Älgbana i söndags den 27 september blev en succé!

tisdag, 29 september 2015
Av: Uno

Träningen på Sövdeborgs Älgbana i söndags den 27 september blev en succé!

IMG_3939Banan var bokad hela dagen för 10 tjejer.

Vi hade vår omtyckta instruktör Tommy Theodorsson.

I inbjudan stod det så här:
”När hundarna tystnar på älgjakten, det är då älgen kommer i full karriär.
Det blir en träning på hög nivå.
Full fokusering!
Full kontroll på vapen och skytte.
Vi kommer att träna löp på älgen. Försöka hinna sätta så många säkra skott som möjligt på ett löp…”

Vi var en blandad samling tjejer i varierande ålder. Erfarna skyttar till någon som inte var färdig med sin jägarexamen. Men alla fick träning på sin nivå, superbra upplägg!

Skjutövningarna började med vanligt skytte på älgbanan och sedan avancerade vi med att de som kunde och ville fick skjuta två skott på enbart löpande älg. Det var kul men svårt!
Till lunch grillade vi viltkorvar och njöt av det vackra vädret..
Efter lunch gick vi fram på 40 meter och började skjuta på löpande älg och traditionell älg för de som ville. Det var annorlunda mot att stå i ett vindstilla bås. Här kändes det att vinden fick bössan att röra sig.

En rolig dag hade vi, många skratt och en härlig stämning. En man som sköt på bana 4 hörde våra skratt och kunde inte låta bli att komma bort till älgbanan och kolla vad som stod på..!

Glada skyttehälsningar
Ingrid Jonsson

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.