Ännu en lyckad ungdomsjakt på Skarhult

måndag, 5 oktober 2015

20151004 471Ungdomsjakt på Skarhults Kronopark

Söndagen den 4 oktober arrangerade Jägareförbundet Skåne i samarbete med Sveaskog en årlig ungdomsjakt på Skarhults Kronopark.

Jakten anordnas för ungdomar mellan 15 och 25 där deltagarna  kan testa på drevjakt på hare. Jakten är helt gratis och till årets ungdomsjakt hade 14 jakt-sugna ungdomar anmält sig.

Dagen började på morgonen med en genomgång av dagens jakt ledd av jaktledaren. Vid genomgången informerades deltagarna om regler för jakten och hur den skulle gå till. Deltagarna fick svara på frågor som rör dagens specifika jaktform.

Vädret under dagen var inledningsvis dimmigt men blev sedan allt soligare.

Under den första av dagens tre såtar sköts det tre harar och under de andra två såtarna sköts det totalt fyra harar.

Efter såt två var det dags för en välbehövd lunch bestående av grillad korv innan det var dags att ge sig ut på pass igen.

Efter en avslutad sista såt samlades alla jägarna för en viltparad med tillhörande hornblåsning.

Innan det var dags att bege sig hem var det sedan dags för fotografering av alla deltagarna och därefter passning av hararna.

Dagen kan summeras som en lyckad jakt med skjutet vilt, trevliga deltagare och med säkerheten på topp.

Tack till alla funktionärer och deltagare, till Sveaskog och till drevet med alla hundar.

/Johan Olsson

Bildarkiv (foto Fredrik Jönsson):