Utbildningsjakten på Olahus 23 januari

torsdag, 28 januari 2016

Under lördagen den 23/1-16 anordnade Jägareförbundet Skåne en utbildningsjakt med drev på hare, rådjur och räv.

Jakten genomfördes på Olahus som är en mark i närheten av Hässleholm som arrenderas av Jägareförbundet Skåne.

Dagen började med samling och genomgång.

Under dagen drevs tre såtar av med hjälp av stöthundar, lunch mellan såt två och tre.

Det observerades både rådjur och hare samt en del räv. Under såt ett och två kammades det dock noll men under sista såten kom en räv som fälldes.

Efter en lyckad jakt, främst sett ur viltvårdsperspektiv, räven är ju som bekant en stor predator på rådjurskiden, var det avslutning med tillhörande viltparad.

Jägareförbundet Skånes utbildningsjakter riktar sig främst till nya och oerfarna jägare. Jakterna är ett utmärkt sätt för dessa jägare att komma ut i skogen och få uppleva hur det är att vara en del av ett jaktlag och samtidigt få en del tips om hur man beter sig på jakt.

Tack till funktionärer och deltagare!

Johan Olsson

Bildarkiv: