Lyckad KU för eftersöksinstruktörer i strålande vårväder på Agusa

lördag, 12 mars 2016

KU eftersok Agusaa C

Jakthundsinstruktörer från Skåne, Blekinge och Kronoberg samlas årligen minst två gånger till kompletteringsutbildningar (KU).

Syftet är att förkovra sig och utbyta erfarenheter/lära av varandra för att på så sätt bli bättre som hundinstruktörer.

Ämnet för denna KU var eftersök och utbildningen genomfördes i Jägareförbundets utbildningsanläggning – Agusa vilthägn under två dagar i strålande vårväder.

16 jakthundsinstruktörer hade ställt upp och fick bl a teorigenomgångar – instruktörsrollen och information om Jägareförbundet förnämliga internetbaserade utbildningspaket i ämnet eftersök samt praktikövningar – skottplatsundersökning, eftersöksskytte och spårteknik.

Ett stort tack till hägnchefen Mikael Wilhemsson för värdskapet på Agusa, till jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson för mycket bra genomgång avseende instruktörsrollen samt till alla deltagande jakthundsinstruktörer för alla kloka inlägg och för trevlig samvaro.

Välkomna till vår nästa KU med ämnet ”Eftersök småvilt” 9 april i Agusa vilthägn  🙂

Bildarkiv: