Ett stort tack till Sveaskog för uppskattad ungdomsjakt på Skarhult

söndag, 2 oktober 2016

Det har blivit tradition att Sveaskog låter Jägareförbundet Skåne arrangera en ungdomsjakt på det förnämliga jaktområdet – Skarhults kronopark.

11 förväntansfulla jägarungdomar från Skånes olika delar hade mött upp till dagens jakt.

Kl 0900 inledde jaktvärden Poul-Erik Jensen med att hälsa välkomna till kronoparken och berättade sedan lite kort om kronoparken och dess vilttillgång.

Jaktledaren  Uno Strand presenterade därefter sina trogna medhjälpare som fick berätta lite om sina respektive hundar. Vi använder normalt stöthundar och kortdrivare till den här sortens jakt.

Ett kort ”läxförhör” med tips på det där med hageljakt – vapen, ammunition, säkerhetsbestämmelser, hur man beter sig på passet mm följt av genomgång av PM för jakten.

Tre såtar jagades med avbrott för kort hundförevisning och korvgrillning.

Hundförevisningen genomfördes på ett trevligt sätt av jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson och hans två pigga och trevliga cockerspaniels.

Under jakten knallade det ganska friskt – 9 harar till dagens viltparad.

Imponerande mycket dovvilt och några enstaka vildsvin observerades också under dagen.

Avslutning där vår egen hornblåsare Paul Andersson fick blåsa signal för de fällda hararna och avslutade med ”Jagd vorbei”.

Ett stort och varmt tack till Sveaskog och till Poul-Erik Jensen för en fin jaktdag i Skarhults kronopark.

Inlägg från en av ungdomarna: 2016-ungdomsjakt-2-okt-16

Bildarkiv (foto Fredrik Jönsson och Johan Olsson):

Nerladdningsbara filer

2016-ungdomsjakt-2-okt-16
Titel: 2016-ungdomsjakt-2-okt-16 (0 click)
Rubrik:
Filename: 2016-ungdomsjakt-2-okt-16.pdf