Årets första jaktfältskjutning – Resultat

söndag, 30 april 2017
Av: Jonas

Så var årets första jaktfältskjutning genomförd. Precis som tidigare år arrangerades denna av Kristianstad Bromölla jaktvårdskrets i anslutning till skjutbanan utanför Fjälkinge i Kristianstad. Dagarna innan tävlingen utlovades det busväder under söndagen men när morgonen grydde och de förväntansfulla skyttarna en efter en började anlända till banan så strålade solen, och vinden som utlovats lyste med sin frånvaro. I takt med att det närmade sig slutet på tävlingsdagen så passade också vädret på att visa sig från en sämre sida, med både hagel, regn och hårda vindar.

Trots att vädret försämrades efter hand så flöt dagen på fint i vanlig ordning och många skratt och mycket glädje kunde höras såväl kring cafeterian som nere vid skjutområdet. Totalt startade det under dagen 88 skyttar, fördelat i samtliga klasser (Jägar, Veteran, dam, junior och lag).

Glädjande nog så ökade antalet startande i dam-klassen vilket är ett extra trevligt inslag i den annars så mansdominerade skaran. Ytterligare glädjeämnen var både den väldigt höga nivån på årets skytte i samtliga klasser, och ett antal helt nyblivna jägare som starkt uttryckte glädje över möjligheten att kunna komma ut och få träna skytte under denna form i gott sällskap.

När resultatet sammanfattats var spänningen som störst i juniorklassen, där både Moa Wetterqvist och Iza Strand lyckats med att skjuta ihop samma poäng. Således skulle dagens svåraste mål (Gås på 80 m) skilja dem åt. Men även här hade tjejerna lyckats med att skjuta ihop lika många poäng så då fick skidskyttemålet skilja dem åt och till slut så stod Moa Wetterqvis som vinnare.

Både vinnarna och övriga fick ta del av ett digert prisbord som sponsrats av Holmgrens vapen, MaxJakt samt Kwilo, ett uppskattat inslag bland såväl gammal som ung.

Vi ser fram emot att träffa er alla, både nya & gamla skyttar på nästa jaktfältskjutning som äger rum den 7/5 i Hylstofta!

Vinnarna i respektive klass enl nedan.

Junior Moa Wetterqvis, med 136 poäng

Dam Angelica Alvarez med 121 poäng

Veteran Christer Andersson med 130 poäng

Jägare Christoffer Strand med 150 poäng

Den totala resultatlistan finner ni nedan

 

Nerladdningsbara filer

Jaktfaltskjutning-Fjalkinge-2017-All-data
Rubrik: Jaktfaltskjutning-Fjalkinge-2017-All-data (0 click)
Rubrik:
Filename: jaktfaltskjutning-fjalkinge-2017-all-data.pdf
Size: 768 KB
Jaktfaltskjutning-Fjalkinge-2017-Resultatlista
Rubrik: Jaktfaltskjutning-Fjalkinge-2017-Resultatlista (0 click)
Rubrik:
Filename: jaktfaltskjutning-fjalkinge-2017-resultatlista.pdf
Size: 358 KB

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.