Solen lyste över hundar och besökare på Jakthundens dag

måndag, 15 maj 2017

Söndagen den 14 maj genomfördes Jägareförbundet Skånes traditionella hundarrangemang – ”Jakthundens Dag” på Fulltofta strövområde.mitt i Skåne.

Länets ca 50 jakthundsinstruktörer ställer upp nästan mangrant och erbjuder hundintresserade möjlighet att få träningstips eller prova på ett antal moment aktuella för en jakthund – grundlydnad, apportering på land och i vatten, viltspårträning….

Man får också möjlighet under dagen att testa sin hund mot en vildsvinsattrapp och att testa sina kunskaper om djur och natur i en tipsrunda längs en 2,8 km långa vandringsslinga i naturskön miljö .

Ungefär 500 besökare utnyttjade dagen till att förkovra sig själva och sina hundar och solen lyste välvilligt över oss alla. 🙂

Utförligare referat kommer.

Bildarkiv (foto Fredrik Jönsson, Mats Wallin och Lena Nyman):