Jakthundens dag på Fulltofta Naturcentrum 13 maj

tisdag, 24 april 2018

Jägareförbundet Skåne genomför sitt traditionella arrangemang – JAKTHUNDENS DAG – på Fulltofta söndagen den 13 maj kl 1000-1500.

Vi hälsar alla välkomna med familj och hundar till en promenad längs en vandringsslinga i det natursköna området.

Utmed slingan finns ett tiotal olika stationer, bemannade av Jägareförbundet Skånes duktiga jakthundsinstruktörer, där du utan kostnad kan få tips om hundträning eller har möjlighet att testa hur din hund klarar olika utmaningar.

Exempel på stationer: lydnads-, apporterings- och viltspårträning.

Du har också möjlighet att testa hur din hund reagerar vid vildsvinskontakt, förvisso inte mot ett levande vildsvin utan mot en naturtrogen attrapp.

Klarar du med hjälp av din hund av att leta rätt på och hämta in apporter i en apporteringsruta på 50 x 50 m samt att hämta in en apport som landat i vatten så får du ett diplom som minne.

Utmed vandringsslingan finns 12 tipsfrågor och dessutom möjlighet  att få information om Jägareförbundets viltolycksverksamhet och om möjligheten att testa sin hunds egenskaper i en s k BPH-test (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund).

Ungdomar har en särskild station där de kan prova på luftgevärsskytte.

Blir du kaffesugen på slingan så går det att få sig en kopp på vår jägarfikastation eller att fika på Fulltofta Naturcentrum.

Affisch gällande Jakthundens Dag. JAKTHUNDENS DAG – AFFISCH

Bildarkiv med ett axplock av bilder från tidigare år (Foto: Fredrik Jönsson).

Nerladdningsbara filer

JAKTHUNDENS DAG - AFFISCH
Rubrik: JAKTHUNDENS DAG - AFFISCH (0 click)
Rubrik:
Filename: jakthundens-dag-affisch-4.pdf