Inbjudan till andjaktsutbildning hösten 2018

tisdag, 26 juni 2018

Är du intresserad av att lära mer om andfåglar och jakt eller har en grund-tränad apportör som du vill arbeta med då är det här utbildningen för dig!

Inbjudan ANDJAKTSUTBILDNING hösten 2018

Utbildningen vänder sig till dig som är hundförare eller jägare och du får möjlighet att fokusera på en del av jakten under ledning av instruktörer. För hundförare och hund gäller teori och apporteringsarbete vid jakt och för jägaren gäller teori och skytte på skjutbanan och vid uppflogs- och sträckjakt. Gemensamt är teorin om andfågel, jakten och praktiskt tillvaratagande.

Krav: Medlemskap i Svenska Jägareförbundet. Jägare: Eget hagelvapen. Hundförare: Egen hund (som yngst ca 1,5 år) för apporteringsarbete som kommer på inkallning till sin förare.

Längd:  Hundförare med hund: två heldag ca 16 tim. Jägare: en heldag inkl tid på skjutbanan ca 10 tim.

Kursavgift: Hundförare: 2150 kr per deltagare. Jägare (skytt): 1500 kr per deltagare. Kostnad för kost och ev logi samt ammunition tillkommer.

Plats: Tollarp / Degeberga.

Instruktörer: Jägareförbundet Skånes Jakthundsinstruktörer: Marieth Johansson, Marie Strauss. Jaktskytteinstruktör: Nicke Holmgren. Jaktvårdskonsulent: Fredrik Jönsson.

Syfte: Att ge deltagarna sådana kunskaper att de kan jaga änder på ett etiskt, jägarmässigt och framgångsrikt sätt.

Mål: Efter genomgången kurs ska deltagarna ha grundläggande kunskaper om:

• Artkunskap
  • Hur andjakt genomförs
  • Hundförarens teknik och utrustning vid jakt
  • Att arbeta med hund vid andjakt
  • Hur säkra jaktskott avlossas
  • Tillvaratagande av fällt vilt

Kurstillfälle hösten 2018:

Hundträning:                      torsdag 13 september, kl 12:00 – ca 18:00

Jaktdag:                               fredag den 14 september, kl 09:00 – ca 21:00

Hundträning:                      måndag 15 oktober, kl 12:00 – ca 18:00

Jaktdag:                               tisdag 16 oktober, kl 09:00 – ca 20:00

Hundträning:                      måndag 5 november, kl 11:00 – ca 17:00

Jaktdag:                               tisdag 6 november, kl 08:00 – ca 18:00

Anmälan via Jägareförbundet länk: https://jagareforbundet.se/utbildning/kurser/

tfn: 077-18 30 300. Postadress: Box 572, 291 25  Kristianstad

Frågor: 010-58 47 664, Fredrik Jönsson alt e-post fredrik.jonsson@jagareforbundet.se

Välkommen med din anmälan!

Svenska Jägareförbundet

Nerladdningsbara filer

Inbjudan ANDJAKTSUTBILDNING hösten 2018
Rubrik: Inbjudan ANDJAKTSUTBILDNING hösten 2018 (0 click)