Laget från Södra Älvsborg vann årets kretskamp för ungdomslag

måndag, 10 september 2018

Lördagen den 8 september 2018 hölls Regionfinalen Syd i Kretskampen på skjutbanan i Fjälkinge utanför Kristianstad.

I strålande sol och behagligt sensommarväder möttes de fem lagen från Blekinge, Jönköping, Skaraborg, Skåne och Södra Älvsborg.

Varje lag bestod av 3-5 ungdomar i åldern 13 till 20 år och de tävlade i fem grenar:

• Hagelskytte mot frångående duva.
  • Hagelskytte mot hare.
  • 22 skytte mot rådjursfigur på 50 meter.
  • Klass 1 skytte mot stillastående älg på 80 meter.
  • Teorifrågor från Jägarskolan.

Tävlingen vanns av Södra Älvsborg, följt av Blekinge på andra plats och Skåne på tredje plats.

Vinnarna vann en utbildningsjakt på Sjöarp i Jägareförbundet Blekinges regi och andrapristagarna vann en utbildningsjakt på rådjur på Skedhult i Jägareförbundet Jönköpings regi.

De deltagande lagen och deras lagledare tackade för ett väl genomfört arrangemang. Stort tack till de duktiga funktionärerna från Jägareförbundet Skånes Ungdomsgrupp.

Dag Olsson, Ungdomsansvarig Jägareförbundet Skåne

Bilden har tagits av Johan Olsson