Har du missat att vi har utbildningsjakt på Vitemölle på fredag – 12 oktober?

fredag, 5 oktober 2018

Jägareförbundet Skåne genomför fredagen 12 oktober årets första utbildningsjakt på Vitemölle strövområde.

Vi samlas kl 0845 för kort utbildningsgenomgång med bl a skjutning mot anatomisk rådjursfigur och förevisning av eldkraften i ett hagelvapen samt genomgång a PM för jakten med säkerhetbestämmelser.

Jakten omfattar tre såtar med start i Klammerbäckens mycket kuperade och natursköna område och fortsätter sedan i den ganska svårgenomträngliga strandskogen där rådjuren trivs i björnbärssnåren.

Jakten är i första hand avsedd för nya jägare men i mån av plats är det ok för övriga medlemmar i Jägareförbundet att anmäla sig.

Jakten genomförs med hagelvapen med lovligt vilt rådjur, hare, kanin, räv och grävling. Vi använder stöthundar under jakten.

Är du orutinerad jägare så kan du få bistånd av en uppsiktsjägare.

Anmälan görs till Jägareförbundet Skånes kontor i Kristianstad vo9@jagareforbundet.se alt tfn 010-584 70 42.

Läs mer här: https://jagareforbundetskane.se/evenemang/utbildningsjakt-radjur-hare-rav-med-stothundar-pa-vitemolle-12-oktober/