Utbildningsjakt Olahus 27 oktober

söndag, 14 oktober 2018

Olahus är ett markområde, ca 240 ha, med omväxlande öppen mark och skog norr om Hässleholm.

Jägareförbundet Skåne arrenderar jakten på området av Hushållningssällskapet.

27 oktober genomförs årets första utbildningsjakt på området.

Lovligt vilt är rådjur, hare, räv och grävling samt enligt jakttabell lovliga fåglar.

Jakten är i första hand avsedd för nya jägare oberoende av ålder, men även övriga medlemmar är välkomna i mån av plats.

Efter samling, kort utbildningsgenomgång med erfarenhetsutbyte, tips inför den aktuella jakten,  säkerhetsgenomgång ev med förevisning av skottverkan samt genomgång av PM för jakten – jagar vi med hagel – tre såtar med stöthundar.

Du medför egen fika. Vi bjuder på grillad korv med tillbehör.

Fällt vilt passas instruktionsmässigt och får köpas av respektive skytt.

Du anmäler dig till vo9@jagareforbundet.se alt  tfn 010-584 70 42 – ange namn, mobilnummer, e-postadress, medlemsnummer och ev behov av uppsiktsjägare.

Välkommen  🙂