Per ”Bula” Kristoffersson kompetensutvecklade eftersöksekipage i Skåne 23-24 mars

måndag, 25 mars 2019

Helgen den 23-24 mars 2019 arrangerade Jägareförbundet Skåne en kurs som omfattade den praktiska delen av Jägareförbundets eftersöksutbildning. Kursen genomfördes på Söderåsen med Per ”Bula” Kristoffersson som kursledare.

Det var 13 erfarna och engagerade eftersöksjägarna som fick ta del av Bulas erfarenheter av spårhundsträning och eftersök.

Grunderna för spårhundens träning utvecklades av Bula som konstaterade att träning av spårhundar idag skiljer sig mycket från det sätt vi tränade för bara 10-15 år sedan. Nya kunskaper från forskningen omsätts nu i praktiskt arbete.

Bild: Spårtecken och vårtecken

Hunden har en otrolig förmåga att använda sin nos, egenskaper som vi alltför ofta kraftigt underskattar. Under de praktiska övningarna gavs exempel på hur fantastiska våra hundar är på att känna och identifiera lukter.

Även skottplatsundersökning i teori och praktik avhandlades där de praktiska övningarna som Bula presenterade skapade en hel del huvudbry bland deltagarna.

De två dagarna avslutades med genomgång av vad som bör iakttas vid skytte i samband med eftersök.

Dagarna avslutades med ett stort tack till Bula av nöjda kursdeltagare.

Kursansvarig och Jägareförbundet Skånes hundsamordnare var rörande eniga om att denna kurs var så nyttig att den bör upprepas kommande verksamhetsår.

Galleri:

Text och bild: Ingmar Tykesson