Jägareförbundet Skånes årsstämma lyckligt genomförd trots strömavbrott

fredag, 12 april 2019

Ombud från samtliga tretton jaktvårdskretsar hade kallats till Jägareförbundet Skånes årsstämma 11 april.

Stämman genomfördes på traditionell plats i Eslövs medborgarhus.

Mötet hann inte väl starta förrän lokalen och hela Eslöv drabbades av ett strömavbrott. Jägare är turligen vana vid att hantera snabbt uppkommande oväntade situationer därför fattades direkt beslut om att ändra mötesordningen för dagen och att då inleda med stadgeenlig årsmötesagenda.

Till mötesordförande valdes vår hedersordförande Börje Emilsson, en man som är van att svinga en ordförandeklubba. Det gick därför snabbt att hantera punkter enligt agendan.

Årsmötet valde att ge Jonas Paulsson förnyat förtroende som ordförande och antog valberedningens förslag till en något slimmad ny styrelse, som glädjande nog även innehöll ett par kvinnor.

Det gick lite grus i maskineriet när det skulle väljas ny valberedning, men efter diverse palavrar blev även en ny sådan utsedd.

Dag Olsson föredrog och fick gehör för sina insända motioner om organisatorisk intressebaserad komplettering till dagens kretsorganisation och om miljöanpassade åtgärder kopplade till hagelammunition, förladdningar och hylsor.

Beslut fattades om att upplösa Eslöv-Svalövs jaktvårdskrets och att fördela medlemmar i kretskommunerna till angränsande jaktvårdskretsar.

Uno Strand föredrog på traditionellt sätt årets som vanligt mycket innehållsrika verksamhetsplan.

Ett antal trotjänare belönades med Svenska Jägareförbundets förtjänsttecken i silver: Barbro Johansson, Helen Johansson, Bo Gunnarsson och Klas Månsson.

Mötet avslutades med att Jonas Paulsson avtackade avgående styrelseledamöter, valberedning och länsansvarig eftersöksjägare.

Bildgalleri: Foto Fredrik Jönsson.

Bilder från stämman 2019

Nerladdningsbara filer

Bilder från stämman 2019
Rubrik: Bilder från stämman 2019 (0 click)