Jägareförbundet är emot Naturvårdsverkets förslag om att begränsa råkjakten

onsdag, 21 oktober 2020
Av: Uno

”Råkjakten är en del av vårt kulturarv som man nu försöker smussla bort”, menar tidigare ägaren av en restaurang på Österlen med råka som specialitet.

Ett lagförslag från Naturvårdsverket vill begränsa jakttider på råkan, och helt ta bort jakten på ännu inte flygfärdiga ungar. Men detta får kritik från jägareförbundet, som menar att jakten på råkungar är en gammal tradition i delar av Skåne.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.