FULLBOKAT -Välkommen till temakväll vildsvin i Börringe 18 november – inget inträde!

onsdag, 20 oktober 2021

Högdräktig vildsvinssugga

Välkommen till en intressant temakväll om vildsvin och vildsvinsjakt.

Plats:              Börringe Bygdegård. Fri parkering. Inget inträde.

Tid:                 Torsdagen den 18 november kl 18.00 – 21.00

Anmälan:     regionsyd@jagareforbundet.setel 077-183 03 00 kontorstid.

Program:

Pass 1. Vildsvinsförvaltning

Vi kommer bl.a. att prata om vildsvinsjakten i allmänhet, vildsvinshundar, eftersök, utfordring, åtling, viltförvaltning, skador i grödor och naturligtvis om vildsvinets biologi.

Pass 2.

Andra passet handlar om tillvaratagande av vildsvinskött. Hur ska man flå och stycka. Trikinprovtagning, försäljning, veterinärbesiktning, förädling (grillkorv, rökt påläggskorv, rökta skinkor, mm)

Pass 3. Vapen/utrustning/teknik

Sista passet handlar om vapen, sikten, kalibrar och kulor lämpliga för vildsvinsjakt. Här behandlas val av kaliber och kula samt träffområde/skottskador.

Föreläsare:

Thomas Ohlssonvildsvinsjakt. Länsansvarig Jaktvårdskonsulent Skåne och Halland, Regionalt ansvar Viltövervakning/Viltdata.

Christer Strömbeckviltkötthantering. Christer och hans fru driver Strömbecks Gårdsslakteri & Chark sedan 2009. De är idag 5 anställda och tar emot mycket vilt årligen och har stor erfarenhet av omhändertagande, skottskador, etc. Tips på hur man hanterar och förädlar viltet vildsvin.

Vapen/utrustning/teknik, Pulsar/Jakt & Friluftsgården, kommer och berättar om senaste teknik och utrustning för vildsvinsjakt.

Vi bjuder på fika

Välkommen!

Arrangör: Söderslätts Jaktvårdskrets,. Jägareförbundet Skåne, Arbetsgruppen för Miljö & Vilt.

Begränsat antal platser. ”Först till kvarn…”