Detta kan man verkligen kalla ungdomsjakt!

fredag, 5 november 2021
Av: Uno

Jägareförbundet Skånes traditionella allhelgonaläger för jägarungdomar under 25 år har startat med länets ungdomsansvarige Johan Olsson som jaktledare.

Femton unga nyfikna jägarungdomar hade anmält sig till lägret. 

Årets ungdomsläger gav verkligen skäl för namnet då Caroline Lindgren med sin några månader gamle Jonatan deltog i jakten. Caroline gick med Jonatan på ryggen i drevet tillsammans med sin man Chris och hund Driva.

Första jakten genomfördes på Fulltoftaområdet med samling vid storkhägnet. Storkarna applåderade med jämna mellanrum genom att klappra med näbbarna med halsen i skyn när jaktledare Johan körde den traditionella utbildningsgenomgången med tips till sina unga jägarelever.

Tre såtar jagades under dagen. Två rådjur och tre harar fanns med på den avslutande viltparaden.

Traditionell och uppskattad ”korvalunch”  ingick mellan såt 2 och 3.

Bildgalleri:

 

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

By submitting a comment here you grant Jägareförbundet Skåne a perpetual license to reproduce your words and name/web site in attribution. Inappropriate or irrelevant comments will be removed at an admin's discretion.