Aktivitet:

E-post:
dag.olsson@alfalaval.com

Övrigt

Ungdomslägret är ett jaktläger för ungdomar i åldern 15-25 år torsdag kväll-söndag lunch första helgen i november (31 okt-3 nov). Det finns plats för 10 skånska ungdomar och vårt utbyteslän skickar 5 ungdomar. Om du inte har eget vapen eller annars önskar stöd av en erfaren jägare så ställer vi upp med uppsiktsjägare. Jakterna sker med hagelvapen. Om du har kaliber 12 så håller vi med lämplig ammunition under jakterna. Vi bor i stugor på Jägersbo Camping utanför Höör.

Program:

• Vi samlas för övernattning i en campingby i centrala Skåne klockan 18.00 torsdagen den 31 oktober 2019.
  • På fredagen startar vi dagen med jakt med drivande hund på rådjur, hare och räv.
  • Därefter, på eftermiddagen åker vi till några dammar för uppflogs och skymningsjakt på änder. Duktiga apportörer med hundar hjälper till.
  • På lördag morgon åker vi ut i jordbrukslandskapet för klappjakt på hare. Efter jakten blir det traditionsenlig ärtsoppa med pannkakor för deltagarna och drevfolket.
  • Dagen avslutas med tillvaratagande av det skjutna viltet och en kunskapstävling med fina priser.
  • På söndagsmorgonen städar vi stugorna och lägret avslutas klockan 11.

Fällt vilt får köpas av skytten till gällande dagspris.

Du måste ha Jägarexamen (teori + hageldelen) och vara medlem i Svenska Jägareförbundet för att kunna delta. Om du är över 18 år måste du ha löst statligt jaktkort. Du som har eget vapen skall kunna visa att du har licens för vapnet.

Deltagaravgift 600 kronor.

Fylli anmälningsformulär här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzSzWcpa7zqd6A2ZtfKrXJ4lgi_iZDjpcQ7LJQsvQMCtBFQQ/viewform?vc=0&c=0&w=1