Jägareförbundet Skåne har haft årsstämma under god tillslutning på Bosjökloster. 40 av 63 ombud fanns på plats.

Bild från stämman med Madeleine Lilliehöök från förbundsstyrelsen längst fram. Foto: Michael Hansson. Madeleine Lilliehöök från förbundsstyrelsen inledde med en genomgång av aktuella frågor varefter stämmans ordförande Börje Emilsson kunde  dra igång kvällens förhandlingar. Stämman hade glädjen att hälsa tre nya ledamöter välkomna i styrelsen. Vi presenterar dem med några korta frågor. Susanne Holmquist, viltspårdomare från Nävlinge i Hässleholms kommun: Vilken typ av jakt är favoriten för dig? "Småviltsjakt, speciellt fågel med en stående fågelhund." Vad i Jägareförbundets verksamhet ligger dig närmast om hjärtat? "Jag hoppas få lära mer om fältvilt och olika hundfrågor." Vad brukar vara största utmaningen när man lär hundar spåra? "Det är att se individens potential och att variera spåren så hunden tycker det alltid är roligt att spåra." Roger Jönsson från Tollarp, kretsordförande i Kristianstad:

Vilken typ av jakt är favoriten för dig? "Jakt med drivande hund är en favorit " Vilken jaktform är du sugen på att testa? "Det skulle vara intressant att vara med på säljakt." Vad ligger dig närmast hjärtat i Jägareförbundets verksamhet? "Jaktetiken och sammanhållningen jägare emellan." Oscar Arnell, jurist från Södra Sandby i Lunds kommun:

Vilken typ av jakt är favoriten för dig? "Gemensamhetsjakterna har något speciellt. Det finns något visst i att samlas, umgås och att jaga tillsammans. Drevjakten i landskap med många olika viltslag är alltid spännande. Sen älskar jag också sommarens pyrschjakt i spannmålen. Den är spännande och gör nytta!" Nämn en jaktform som du skulle vilja prova på. Jag skulle vilja lära mig mer om småviltsjakten och inte minst fågeljakten här i Skåne. Som tidigare sörmlänning har det varit mest klövviltsjakt. Jag har ännu inte jagat duva, det skulle jag verkligen se fram emot. Det ska vara otroligt fint matvilt dessutom! Vad fick dig att engagera dig i Jägareförbundet? "Som nyinflyttad till Skåne är det ett fantastiskt sätt att få lära känna regionen och nya personer. Mitt engagemang handlar också om att förbundet är en organisation som kan påverka förutsättningarna för mig som jägare och för jakten i stort. Ska jakten fortsätta vara det den är måste vår organisering fortsätta att vara framgångsrik. Jägarkåren har en mix av värdefulla kompetenser, det är verkligen vår kollektiva styrka. Nu har jag möjlighet att bidra med min erfarenhet och kunskap från det offentliga. Utdelandet av en del utmärkelser har fått stå tillbaka under pandemin. I år blev det desto fler som gratulerades av ordförande Lasse Persson som inledde med en tyst minut för bortgångne Curt Andersson. Förre ordföranden Jonas Paulsson avtackades liksom de tre som lämnade i samband med årets stämma: Håkan Nilsson, Patrik Yngvesson och Cristian Albinsson. Bild: Länsföreningens ordförande Lasse Persson tackar av Patrik Yngvesson. Foto: Michael Hansson Förtjänsttecken i silver delades ut till Jonas Paulsson, Marie Strauss, Magnus Grönwall, Cai Inge Holm, Lars Hall, Håkan Nilsson, Patrik Yngvesson, Cristian Albinsson och postumt till Curt Andersson. Wallenbergska stipendiet gick till Sövdeborgs jaktskytteklubb, Daniel Bergman och Landskrona viltvårdsförening. Michael Hansson Sekreterare Jägareförbundet Skåne