I början av januari fick en liten del av Skåne en rejäl mängd blötsnö som orsakade stora problem för främst skogsägare, träd knäcktes i ofantliga mängder.

Agusa låg mitt i detta område och fick mellan 70-80 cm snö på mindre än ett par dygn. Vårt stora problem just då var att komma in i hägnet för att ge djuren mat, det gick inte att öppna upp vägen med vanliga traktorer utan vi fick kalla in rejäla maskiner för att komma in. Väl inne i hägnet mötes vi av en förödelse av det större slaget, vägarna var inte farbara på grund av snömassor och fallna träd. Som tur är finns det en stor öppen plats precis inne i hägnet där vi skottade av och kunde lägga ut foder.

När väl snön började smälta och vi kunde ta oss vidare in i hägnet för att inspektera stängsel och liknande möttes vi av stora mängder fallna träd och att vägar hade spolats bort.

20240128 115101 bred bild

 

Så här i efterhand kan det uttryckas att vi hade tur i oturen, inget av det yttre stängslet hade skadats så mycket att djuren kunde smita ut och djuren mår bra trots denna skoningslösa vinter vi fick. 

20240128 110701 bred bild

 

Efter stora arbetsinsatser av några medlemmar fick vi öppnat upp och lagat alla vägar, vi har börjat samla ihop träden som rasade, detta ska vi sälja som ved för att till viss del kompensera de förluster vi har haft.

Vi är ett par månader back med vildsvinsträning och måste även laga ett av de hägnen som vi tränar i där marken under stängslet har spolats bort. Under gårdagen fick vi dock in tre vildsvin i ett av hägnen och räknar med att kunna börja köra lite träning på vildsvin om ca 2 veckor, det är dock alltid kritiskt i början, de infångade vildsvinen är mer rymningsbenägna de första dagarna då de vill tillbaks till sina kamrater och syskon i det stora hägnet som går där utanför med sina hejarrop om att rymma, men det brukar avta ganska fort.

vs agusa bred bild