Vildmarkslägret 2023

Under lördagen och söndagen den 12-13 augusti genomfördes Jägareförbundet Skånes mycket populära Vildmarkläger i ungdomsgruppens regi.

Lägerplats var Raftarps campingplats på Snogeholms strövområde.

Väderprognosen inför lägret var mycket lovande, strålande sol och 25 grader varmt. Meterologerna ljög inte, det blev riktigt fint väder!

Vädret och värmen hindrade inte de deltagande 30 barnen och 10 funktionärerna från att genomföra alla planerade aktiviteter.

Lördagen började med inskrivning av barnen och fortsatte med en stadig frukost innan aktiviteterna sedan drog igång.

Under frukosten levererades den kommande middagen, ett vildsvin som sedan styckades på lägerplatsen. Vildsvinets ankomst gick ingen osett förbi, alla barnen tyckte att det var mycket intressant. Innan aktiviteterna startade hjälptes alla åt att med att sätta upp fyra st 20-manna militärtält.

Det var svettigt men vi lyckades fint!

Lördagens aktiviteter bjöd på kanotpaddling, fiske från båt och apporteringsträning med hundar. Till lunch bjöds det på pastasallad och nybakade baguetter.

Vattenaktiviteterna genomfördes i Snogeholms-sjön och föga förvånande så blev det en hel del badande i sjön för att svalka sig i värmen.

När lördagens aktiviteter var avklarade så vankades det middag, vildsvin med potatissallad stod på menyn. Efter denna stadiga huvudrätt bjöds det på efterrätt, grillad ananas med kanel, mycket gott! En lång och varm dag var till ända och det var dags att lägga sig. Funktionärerna var helt utslagna, men ett par barn var absolut inte klara med dagen. De pratade friskt i tälten till långt ut på natten. Ingen förstod hur de orkade.

Söndagens morgon bjöds funktionärerna på kokkaffe och alla deltagare på en stadig frukost.

Ny dag och nya aktiviteter. Under söndagen fick barnen prova på pilbågsskytte, lyftgevärsskytte och kolla in ”vilda lådan” med djurskallar, horn och pälsar.

Till lunch var det hamburgare och därefter började dagen lida mot sitt slut och alla deltagare kunde trötta men mycket nöjda bege sig hemåt.

Ett stort tack till alla funktionärer som ställt upp under lägret och gjort lägret möjligt!

Jag vill även rikta ett tack till alla barn som deltagit på lägret.

/Johan Olsson