Bosjökloster dag 1

lördag, 28 augusti 2010
Av: Jonas

Pampig öppningsmusik

Med pukor och trumpeter brukar det ju heta men jakthorn är inte fy skam det heller. Hur som helst fick mässan ett högtidligt öppnande och som vanligt var det en stor publik som förväntansfullt köade för att besöka årets mässa. Själv befann jag mig i Jägareförbundets monter för att visa upp det du tittar på just nu, nämligen den nya hemsidan. Som sällskap i montern hade jag förutom de allestädes närvarande tjänstemännen en hel hop förtroendevalda och ett antal inbjudna gäster. Årets tema är kronvilt och i ett antal miniföreläsningar fångade experten och forskaren Anders Jarnemo samt Mattias Johansson publikens intresse. Allt från faktakunskap om dessa ståtliga djur till hur vi bäst förvaltar stammen och utför eftersök på densamma. Spännande och uppskattat.

När det var föreläsningar passade jag på att smyga runt området med kameran i högsta hugg och det är inte utan att man blir imponerad över hur mycket det finns att se. Det torde finnas något för alla intressen. Allt från trofébedömningar i JF’s monter till roligare hagelskytte mässområdets skjutgata. Jag tror dessutom det fanns tillräckligt med prylar för att tillfredsställa den mest inbitna prylgalnings alla drömmar.

Det bästa av allt är såklart att det är en dag kvar. Missa nu inte chansen att besöka mässan och titta gärna förbi vår monter och berätta vad du tycker om vår nya hemsida. Under tiden bjuder jag på lite bilder nedan.

/Jonas