Eftersöksmästerskapet 2015

fredag, 7 augusti 2015
Av: Jonas

20150801-Årets Eftersöksekipage 2015-117Som traditionen bjuder var det i år Jägareförbundet Skånes tur att arrangera tävlingen årets eftersöksmästerskap. Det är ett arrangemang som växlar mellan Skåne och Blekinge när det gäller värdskapet. Eftersom fjolårets segrare kom från Kristianstad-Bromölla Jvk blev det också ”min” krets som ombads arrangera evenemanget i år.

Jag hade tänkte att det är ju inga problem. Jag har ju fjolårssegraren Håkan Nilsson till min hjälp. Men se där bedrog jag mig. Han vill ju självklart försvara titeln och jag fick därför mitt i semestern vända mig till åldermännen. Lars Bengtsson, Uno strand, Kenneth ”kekke” Nilsson, Gunnar Persson samt Kjell Johnsson ställde som vanligt upp. Dessutom såg Martin Ohlsson till att sänka medelåldern och vara behjälplig med teoriprov och fotografering. Ett stort tack till er alla, utan er hade det inte blivit det fina arrangemang det nu blev.

Så till själva tävlandet. Det var fyra blekingska ekipage och fem skånska som samlades morgonen den 1/8 för att kora en skånsk och en blekingsk mästare. Dagen var fördelad på tre moment, spår, skytte och teori.. För att ge alla samma förutsättningar hade undertecknad och Uno lagt alla spår kvällen innan. Vi samlades och inom 30 minuter var samtliga ekipage utsatta i skogen för att påbörja spårandet.

Det var fina förhållanden. Inte för varmt och blåsigt. Men 800m med lite extra krumbukter tog ut sin rätt. Sex av nio ekipage klarade sina spår inom den avsatta tiden.

20150801-Årets Eftersöksekipage 2015-156Därefter åkte vi till Södra Gärds skjutbana. En liten pärla till bana som ligger otroligt vackert i skogen strax utanför Degeberga. Man ser att det finns eldsjälar som engagerar sig i banan för den var som vanligt i ett utmärkt skick med nyklippta gräsytor.

Under tiden som skytte och teoriprov ägde rum passade deltagarna på att förse sig av Kekkes grillade korvar. När dagen var slut kunde jag konstatera att det i år var Blekinges år. Två starka ekipage presterade mycket bra men efter en jämn kamp tog Christer Thomasson och Sven-Erik Harrysson tätt följda av Viktor Jönsson. Skånemästare och på en total tredjeplats blev Björn Bengtsson och Thomas Gullberg. Skånsk tvåa  blev det rutinerade paret Mathias Johansson och Magnus Bengtsson.

Jag vill passa på att tacka alla funktionärer och deltagare för en härlig dag och bjuder på lite bilder och resultatslista nedan.

/Jonas Paulsson

Nerladdningsbara filer

Eftersöksmästerskap 2015
Titel: Eftersöksmästerskap 2015 (0 click)