Välkommen till årets kronviltdag på Övedskloster, Sjöbo, lördagen den 1 april 2017!

torsdag, 2 mars 2017

Välkommen till årets kronviltdag på Övedskloster, Sjöbo, lördagen den 1 april 2017!
Vi, Länsstyrelsen i Skåne, Jägareförbundet Skåne och kronviltforskaren Anders Jarnemo bjuder in till den årliga kronviltdagen.
Program: Inlämning av underkäkshalvor för åldersbestämning (eller hela underkäken om du har). OBS! okokt!
Trofévärdering av kronhjort, rådjur, dovhjort och vildsvin Övedskloster grillar lokalt producerade hamburgare och korvar till försäljning.
Troféutställning Redovisning av den gångna säsongens avskjutning Skärmutställning om kronvilt – viltet och dess leverne
Kronviltforskaren Anders Jarnemo håller föredrag: kl 11:00 Kronviltets barkskalning – osaker och motåtgärder. (ca. 30 min)
Under dagen finns möjlighet att diskutera kronvilt och kronviltförvaltning med företrädare från Länsstyrelsen i Skåne, Jägareförbundet och från forskningen.
Vi har öppet 09:00 – 13:00 och platsen är gamla traktorgaraget på Övedskloster, Sjöbo. Använd Övedsklosters ordinarie infart – håll höger om Borggården. Parkering vid gamla kostallet.
Välkommen till en intressant dag om kronvilt!
I projektgruppen ingår:
Anders Jarnemo anders.jarnemo@hh.se; Nils Carlsson nils.carlsson@lansstyrelsen.se;
Krister Henriksson krister.k.henriksson@telia.com; Per Larsson per.ingeman.larsson@gmail.com; Henning Sörensen henning@ovedskloster.com;
Lars-Henning Strand larshenningstrand45@gmail.com; Poul-Erik Jensen info@agrojakt.se; Jesper Einarsson Jesper.einarsson@jagareforbundet.se;
Fredrik Jönsson fredrik.jonsson@jagareforbundet.se
2017 Affisch Kronviltdag

Nerladdningsbara filer

2017 Affisch Kronviltdag