Beteende- och personlighetstest (BPH) i Malmö

lördag, 10 juni 2017

Jägareförbundet Skånes ”BPH-tanter” hade budat till beteende- och personlighetsbeskrivning i Malmö 10 juni.

Banan hade riggats upp på Jörgen och Carina Hanssons ”himmaplan” i Malmös södra utkanter på ett välordnat och trevligt sätt och i fin miljö. En mild doft av nyplockad lök fanns i luften eftersom banan gränsade till Jörgens stora lökodlingar där löken skördades.

Fem hundekipage av varierande ras hade anmält sig till dagens BPH – två labradorer, två alpländische dachsbrache och en jaktcocker. Intressant och lärorikt att se hur hundar av olika ras och kön reagerade på banans  moment.

Funktionärerna Carina Hansson (testledare), Marieth Johansson och Marie Strauss (turades om som beskrivare) med medhjälpare Irene Lloyd hade utöver testekipagen att hantera även ett urval av Jägareförbundets Skånes jakthundsinstruktörer som passade på tillfället att bekanta sig med BPH-konceptet.

Läs mer om BPH https://jagareforbundetskane.se/hundar/beteende-och-personlighetsbeskrivning-hund-bph/

Bildgalleri: