Nu börjar andjakterna med apporteringsträning – start 13 september!

torsdag, 31 augusti 2017

Nu börjar andjakterna med apporteringsträning – start 13 september hos Göran Börjesson i Guddastad öster om Hörby.

Vi träffas ca en och en halvtimme före solens nedgång. informerar om jaktupplägg och säkerhetsbestämmelser samt ger några tips om hur man skall bete sig under jakten. Samarbetet skytt/hundförare apportör kommenteras.

Utgruppering sker sedan till aktuella andvatten för ansmygning och uppflogsjakt på de änder som ligger på vattnet.

Därefter väntan tills änderna förhoppningsvis vänder åter för nattvila – skymninssträcket.

Viktigt att alla änder kan bärgas av medföljande apportörer. Vi har ”proffsapportör” med för efterstädning och säkerställande av att ingen skadad and ligger kvar.

Avslutning med viltparad och slutsummering.

Du anmäler dig till vo9@jagareforbundet.se  alt 044-12 93 40 – först till kvarn. Vi kan anta max 8 skyttar och 6 apportörer till angiven jakt.

Nya jägare prioriteras. Du måste vara medlem i Svenska Jägareförbundet.

Du får antagningsbesked med detaljbestämmelser minst en vecka före jakten.

Ev frågor kan ställas till jaktledaren Uno Strand uno.strand@gmail.com