Riksdagsledamöter gäster hos Jägareförbundet Skåne

måndag, 28 augusti 2017

Riksdagsledamöter gäster hos Jägareförbundet Skåne

Till årets upplaga av jakt- och fiskemässan på Bosjökloster den 26-27 augusti hade Jägareförbundet Skåne inbjudit alla länets riksdagsledamöter till en träff på mässan

för att informera dessa om Svenska Jägareförbundet och de frågor förbundet driver centralt och regionalt. En handfull riksdagsledamöter hade mött upp.

Våra gäster fick information om hur förbundet arbetar för att förbättra villkoren för fältviltet och den biologiska mångfalden i landskap med det industrialiserade jordbruket. Jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson berättade engagerat och initierat om de problem fältviltet möter i dagens jordbruksmarker och vad som kan göras för att förbättra villkoren för fältviltet och gynna den biologiska mångfalden. Avslutningsvis presenterade Fredrik Jönsson förbundets förslag om hur man kan göra försäljning av viltkött till allmänheten enklare. Frågorna och inläggen från våra gäster var så många att den utsatta tiden knappt räckte till. Några ledamöter överväger att motionera till riksdagen om just fältviltet och dess villkor samt lättillgängligheten för viltkött. Vi lovade att bistå med våra kunskaper.

Efter sammankomsten blev våra riksdagsledamöter bjudna på lunch och kunde sedan på egen hand ströva omkring på mässområdet och ta del av alla aktiviteter som fanns.

Cai Inge Holm