Möte för Jägareförbundet Skånes rovviltsansvariga i Osby

onsdag, 17 januari 2018

Jaktvårdskretsarna i Skånes rovviltansvariga samlade för genomgång om våra stora rovdjur och planering av vinterns inventering.

Se länk http://www.nsk.se/2018/01/19/han-vill-ha-mer-info-om-varg-och-lodjur/

Inventeringen är helt beroende av att det finns snö.

”Idag har vi tagit tillfället i akt och varit ute och spårat. Vi hittade spår efter en lohona med två ungar i de norra delarna i Göinge jaktvårdskrets”, säger Krister Henriksson, Rovviltspårare.

Eftersom vi de senaste åren har haft snöfattiga vintrar är alla observation av vikt.

Henriksson uppmanar jägare och allmänhet att rapportera alla observationer till oss eller Länstyrelsen under hela året.

– Skandobs är ett digitalt verktyg som är lätt att använda för att rapportera ett rovviltspår, berättar Benny Nilsson. Men fortsätter han, det krävs snö.

Benny Nilsson, Jaktvårdskonsulent med ansvar för rovviltfrågor i regionen förmedlar kunskaper om lo och varg.

Fredrik Jönsson

Jaktvårdskonsulent