Uppskattad ”Vård i det vilda”-utbildning – kan innebära skillnad mellan liv och död!

fredag, 27 maj 2022

”Den 21/5 utbildades medlemmar i Jägareförbundet Skåne i Vård i Vilda av instruktör Sylvia Larsson.

Syftet med utbildningen var att ge deltagarna kunskap men även mod att våga agera snabbt vid olyckshändelser och sjukdomstillstånd ute i skogen.

Deltagarna fick bland annat lära sig hur man ska agera vid exempelvis stick- och skärsår, skottskador, brutna ben, olika sjukdomstillstånd samt hur man lägger förband och ger hjärt- och lungräddning på både människa och hund.

Det är dock viktigt att komma ihåg att även i sådan här situationer så är det första som ska göras patron ur.

Utbildningen var mycket lärorik och uppskattad och kan om olyckan är framme innebära skillnad mellan liv och död.”

Bildgalleri (Foto Leona Stehn):

Med vänlig hälsningLeona Stehn