2010 års eftersöksmästerskap genomfördes i samverkan mellan Skåne och Blekinge och på "himmaplan" för Blekingeekipagen. Det märktes i resultatlistan för till skillnad från förra året då tävlingen gick i Skåne och då skåningarna dominerade så var förhållandet i år det omvända. De två bästa ekipagen kom nämligen från Blekinge. Reflektioner från en av skåningarna kommer inom kort. Tävlingsansvariga Eva Wahlgren rapporterade följande från söndagens tävling:

"Vi hade en underbart fin dag i Sjöarp igår och jag tycker nog att det gick bra, lite väntan till skottplatsundersökningen, annars hade vi bra koll på vilka ekipage som var på de olika stationerna och vad dom genomfört.

Värmen gjorde ju naturligtvis spåren svåra, men man får ju förmoda att det är väl tränade förare och hundar som kommer.

 

Korv och dricka fanns så att det gott och väl räckte till alla och blev över. Från Blekinge har jag än så länge bara hört positiva gensvar på genomförandet.

 

(Vinnaren i Blekinge blev så glad att han ringde mig 3 gånger innan jag kom hem igår och idag har jag pratat med honom en gång till + hundansvarig i kretsen som han kommer ifrån.)"